OM OSS
NYHETER
VÅRA HUNDAR
VALPAR
VALPKULLAR
FOTO-GALLERI
I VÅRT MINNE
LÄNKAR
KONTAKT
nyheter 2007

2007-11-02

Den här bilden har Nathalie skickat, som synes är det Nansen i mitten och kompisarna Diana (till höger) och Dixon. Tack Nathalie för den jättefina bilden!

2007-11-01

Det har visat sig att Zacki inte alls flyttat till Sollefteå utan hamnat i Perstorp i Skåne. Hans egen sida är nu uppdaterad. Tack Liselotte för bilderna!

Här nedan är Chiyo på språng med Mimas bakom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Chiyo 4 månader

 

2007-10-14

De här vackra varelserna har Chrille och jag träffat på Kolmården idag. Wow! Vilken upplevelse! Efter en stund glömde man bort att det faktiskt är vilda rovdjur, de var så kärvänliga. En upplevelse vi sent kommer att glömma!

Tack Sandra (på Hundsteg) för att du anordnat denna träff!

De fantastiska vargarna.

Camilla med Tromb.

Chrille med Korax.

2007-10-07

Vi är nyss hemkomna ifrån en trevlig helg som SPHK Mälardalen bjöd på i Arboga. Igår var det den sedvanliga utställningen och idag var det vagnsrace. Vi ställde ut "Mimas", "Gaston" och "Bianca" och blev inte besvikna. Domare var Sonny Ström och han gav Bianca ett 2:a pris (ja, det var väl inget att hurra för egentligen...han tyckte att hon var för lågställd), Gaston ett 1:a pris och Mimas placerade han som 3:e bästa hane med CERT! (det hurrade vi desto mer för...).

Här nedan är en bild på Chrille strax innan start på dagens vagnsrace.

Och så här ser Chiyo ut när hon inte får följa med......

2007-09-02

"Chiyo" jagar bollen men "Amalthea" (lånad från Kennel Samospeed) lyckas hela tiden fånga den först...

  "Chiyo" snart 10 veckor

2007-08-27

Har varit på SKK´s utställning i Almare Stäket och ställt ut "Mimas" och "Inza". Det blev en 1:a i juniorklassen för "Mimas" och ett CK för "Inza" i veteranklassen. Hon slutade som 3:e bästa tik.

2007-08-22

Vi är nyss hemkomna efter några trevliga dagar hos Tarja (kennel Samospeed) i Lomsjöhed. Det var valpleverans på gång....

"Chiyo" 8 veckor

Men vi hann även med säsongens första träningstur med  hundarna. Det ska ju börjas i tid så även lilla "Chiyo" var med i Tarjas spann...

2007-07-27

Vi har varit hos kennel Samospeed och hälsat på vår valp. Här är en bild på henne och hennes "syskon" .

2007-06-16

Nu har "Zacky" hittat ett nytt hem! Han ska flytta till Sollefteå och vi hoppas att han ska trivas och få det bra där.

2007-06-02

"Amber" har ställts ut i Fjellerad i Danmark. Domare var Bo Lundström och "Amber" blev 2:a i juniorklassen med CK. Grattis till Marie-Louise och "Amber" till det fina resultatet! Vill också passa på att gratulera "Inza´s" dotter "Tess" (som är uppfödd av kennel Sun Master) och matte Mette som på samma utställning tog CERT och blev BIM!

"Amber" och Marie-Louise

 2007-05-18

I går var vi på SPHK´s utställning i Västerås med "Chess " och "Elsa". Domare var Tina Permo. "Elsa" blev 1:a i unghundsklassen med ett CK men blev oplacerad i bästa tik-klassen och "Chess" fick ett 2:a pris. Däremot tog "Chess" syster Chiliway´s Bourbon Blizzard "Duni" hem storslam genom att bli BIR och sedan BIS 2:a!! Grattis Anna, det var verkligen värt den långe resan ifrån Kiruna!!

 Anna och "Duni"

2007-04-29

Vi väntar tillökning! En liten samojedvalp från Samospeed´s kennel är beställd. Se mer information på Samospeed´s hemsida här >>

2007-04-25 

OMPLACERING!!

På grund av ändrade familjeförhålladen måste tyvärr familjen Lindbom placera om sin hane "Zacky" C´s Paaliaq av Saturnus. Är du intresserad så hör av dig till mig (Camilla) eller direkt till Ann Lindbom 060-7855628 eller 070/2661325. "Zacky" bor i Sundsvall.

2007-04-09

Vi har varit på "Lilla Stockholm" med "Mimas". Domare var Gunilla Sandberg. Det var premiär i utställningsringen för honom och brorsan "Nansen". "Mimas" stod som 1:a och "Nansen" som 2:a i juniorklassen, båda med CK! "Nansen" blev oplacerad i klassen för bästa hane men "Mimas" blev 2:a!! Så det var en mycket stolt uppfödare som åkte därifrån igår....

"Mimas"

Vi har också varit på semester i Funäsdalen. Det var en härlig vecka med strålande sol och mycket snö. Här nedan är några bilder som jag tog när vi var på väg till Helags fjällstation.

2007-03-12

Chrille, "Gaston", "Chelina" och "Chess" har varit på Fädboddraget i helgen. Chrille körde 2 x 30 km med "Chelina" och "Gaston" samt "Argos", "Amaltea", "Kia" och "Ina" lånade från Tarja Pyykkö. Det blev ett godkänt polarhundtest B!

Foto: Uffe Johansson

"Argos" och "Gaston" i led dag 2.

"Chess" kördes av Janne Berzén tillsammans med brorsan "Scott".

Foto: Mats Gelotte

Janne, "Scott "och "Chess" på startlinjen.

2007-02-05

I helgen har vi varit på Nordiskt Samojedmästerskap i Furudal. Detta år hade vi inte möjlighet att stanna hela veckan men Chrille kunde i alla fall vara med på helgens dragtävling. Han ställde upp i 6-spanns klassen med Gaston samt fem hundar som vi fick låna av kennel Samospeed (tack Tarja!). En 2:a plats blev slutresultatet!

Målgång första dagen, Trixie och Gaston i led.

2007-01-29

Chrille har varit i Åsarna och deltagit i Nordic Open. Han körde 3 x 15 km med Gaston och det resulterade i en 5:e placering och godkänt PDP.

2007-01-21

Vintern har äntligen kommit till Bålsta!! Här är premiärturen på hemmaplan denna vinter.

2007-01-10

Vi (Christer & Camilla) har varit på pulkakurs i Lillholmsjö. Det var en väldigt rolig och lärorik sådan som Nedre Norras distrikt anordnade. Där ingick även Gröna kortet utbildningen. Under helgen var det också KM för Nedre Norras distrikt. Christer och Gaston deltog på söndagen, det resulterade i ett godkänt polarhundtest A för Gastons del.

 

Foto: Ylwa Malmberg

 

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail: cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail: cassamiras_camilla@msn.com