english
 
om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

nyheter 2014

2014-04-25

Vår duktiga ledarhund"Gaston" har blivit pappa! Till inte mindre än två kullar!!

Den första var på Zyklonens kennel. Där fick "Zyklonens Beautiful Noise", åtta fina tikar och en hane! Alla valpar där är levererade! Vi hoppas att det ska blir duktiga draghundar av dem!

På Snötrollens kennel föddes den andra kullen. Där fick deras duktiga ledartik "Sorba" 10 fina valpar, fem tikar och fem hanar! De är födda den 22/3 och har nu hunnit bli nästan 5 veckor! Se bilder och läs mer om kullen på Snötrollens hemsida-->>

2014-03-29

Vi har beslutat att dra ner på antalet samojeder och söker därför nytt aktivt hem till"Peak".

Hon är en aktiva tik och har verkligen visat framtassarna i dragspåren.

Hon skulle trivas i en aktiv familj där det inte finns så många (eller inga alls) andra hundar. Hon går bra ihop med andra hundar men blir stressad i en större flock. Vi vill att hon ska få mer personlig uppmärksamhet än vad hon får här. Hon behöver nog inte springa framför en släde för att vara lycklig utan kan hänga med på det mesta!

Skulle ni vara rätt hem till henne, så tveka inte att höra av er!

2014-03-27

Det var länge sedan vi uppdaterade något på hemsidan så nu är det verkligen på tiden!

I år har inte vintern visat sig från sin bästa sida, så någon slädhundskörning på hemmaplan har det tyvärr inte blivit. Men några tävlingar har vi varit iväg på och en härlig semestervecka i Drevdagen, så lite snökörning har det iallafall blivit.

I februari var vi naturligvis i Furudal på den årliga samojedsamlingen! Vi hade anmält Lenya till utställningen på fredagen och det slutade verkligen fantastiskt bra, hon blev BIR och BIR Bruks!! Tack till domare Christina Bjerstedt-Ohlsson!

I år ställde jag upp i 4-spanns klassen med Lava, Lenya, Storm och Lenskij. De var otroligt duktiga och vi slutade på en bronsplats! Stort grattis till den mångfaldige guldmedaljören, Fredric Petri och den duktiga silvermedaljören Christina Nisula!!

Tack alla för en som vanligt trevlig vistelse i Furudal!!

nyheter 2013-->>
nyheter 2012-->>
nyheter 2011-->>
nyheter 2010-->>
nyheter 2009-->>
nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com