english
 
om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

nyheter 2013

2013-11-05

Idag är det exakt 20 år sedan vår första samojed hamnade i vår ägo! Det var Great Shivoj Jaroff, "Chiro", som kom in som en virvelvind i vårt liv och verkligen öppnade våra ögon för denna underbara ras!

Föga anade vi då hur omfattande detta intresse skulle bli, att vi nu 20 år senare skulle ha hela huset fullt av dessa fantastiska "ulltussar"!

Många kära samojeder har passerat revy under de här åren och naturligtvis ser vi med sorg tillbaka över dem vi har förlorat, men framför allt har de givit oss SÅ mycket glädje, alla på sitt speciella vis!

När jag nu tittar ut över det vita "hav" av samojeder som ligger här på golvet, tänker jag med tacksamhet på Chiro som öppnade en ny dimension i livet för oss!

Chiro (längst till vänster) tillsammans med sin son Cosmos och dotter Casey i Funäsdalen 2002.

2013-10-07

I helgen var det utställningsdebut för Storm och Lava! Det var SPHK's utställning i Arboga och domare var Annica Uppström. Premiären kunde inte ha börjat bättre!! Storm vann bruksklassen och fick ett CK samt blev sedan bästa hane och fick certet!

Sedan var det Lava's tur och vi blev glatt överraskade när också hon vann bruksklassen och fick ett CK! När hon sedan blev placerad som 3:a i klassen för bästa tik och där knep certet, kändes det verkligen helt otroligt!! Vilken fantastisk debut för de små "Cassamirorna"!

När det blev dags för BIR och BIM bruks var det syskonen som fick tävla mot varandra och där segrade Storm över syster Lava!

I BIR och BIM blev Storm slagen av den vackra Kvarnlyckans Alisia. Grattis Ann till BIR'et! Den stora BIS finalen slutade sedan med en BIS Bruks 4 placering för Storms del!

TACK alla för en härlig dag med massor av trevlig prat med goa vänner! Det är ju iallafall umgänget runt ringen som gör dessa träffar så otroligt roliga!

2013-08-12

Nu finns det nya bilder på Milo!! Se dem på hans egen sida här--->>

2013-07-21

Några nya bilder påSerac finns på hans sida!

2013-07-19

Här kommer en sommarhälsning från Cindie och Isella! Klicka på deras namn för att komma till deras egna sidor! Tack Josefin för de jättefina bilderna!!

2013-07-02

Nu har Serac fått en egen sida-->>

2013-06-16

Sedan en tid tillbaka lever vår Mimas numera livets glada dagar som pensionär hos Rose-Marie i Älvdalen! Där har han det helt fantastiskt och får all uppmärksamhet som ensamhund!

Bästa kompisar!!

2013-06-14

Nu har den sista valpen flyttat till sin nya familj! Sist ut var herr  grön/vit "Milo". Han kommer att få det toppen hos familjen Eriksson! Lycka till med er nya lilla familjemedlem!!

De tre musketörerna, Rasmus, Casper & Milo

Herr Röd/Vit "Serac" kommer att stanna hos oss på kenneln!

2013-06-09

Igår flyttade även lilla herr Grön, Izor, till sitt nya hem hos familjen Pia & Björn Ohlson i Bollnäs! Vi önskar er lycka till med det lilla charmtrollet!

Pia och Izor

2013-06-06

Idag är valparna 8 veckor och den första valpen flyttat till sitt nya hem. Lilla fröken Isella kommer att bo med sin faster Cindie och Josefin och Johan i Luleå. Lycka till med ert lilla nytilskott!

Josefin och Isella

Nya bilder på valparna här-->>

2013-06-01

Nya huvudbilder på valparna här--->>

2013-05-26

Sorgligt nog har antalet i "valplådan" krympt.. Nya bilder finns här-->>

2013-05-17

Nya bilder på valparna finns här--->>>

2013-05-10

Valparna har hunnit bli 4 veckor nu! Här finns nya bilder--->>>

2013-05-08

Några nya bilder finns i valpgalleriet--->>>

2013-05-04

Lite nya bilder på valparna här--->>>

2013-04-29

Och så var de bara 6... Vi har varit lite oroliga för den minsta lilla pojken och tyvärr så klarade han sig inte... Men desto gladare är vi för de små vi har kvar i valplådan!

2013-04-26

Nytt valpgallerihär--->>>

2013-04-17

Valparna är födda!Se mer här-->>

2013-03-06

Förra helgen var det sista tävlingen för säsongen för oss! Det är så tråkigt att vintern går så snabbt!

Vi var i Ryssjön och Chrille startade i 6-spanns klassen med Gaston, Amalthea, Lenskij, Lenja, Storm och Celsius. Det var inget "samojedväder" utan alldeles för varmt. Men spannen tog sig runt och Chrille och hundarna slutade på en 3:e plats till slut.

Grattis till Christina Nisula och Fredrik Petri som "knep" 1:a respektive 2:a platsen!!

                                                    Gaston och Lenja i led sedan syns Storm och Celisus.

Även Nansen och Naali var med i tävlingen med husse Samuel (han hade även lånat in Peak och Chiyo från oss). De slutade på en 5:e plats.

                                                   Chiyo och Naali i led sedan Peak, Nansen och Clara. Bakom Nansen skymtar Emmet.

2013-02-17

Nu är Chiyo parad med Storm så förhoppningsvis blir det valpar i april! Läs mer här-->>

2013-02-14

Det har varit en intensiv och rolig samojedvecka i Furudal! Vi har träffat många glada samojeder och entusiastiska samojedägare! Under fredagen tittade solen fram så utställningen blev en trevlig tillställning. Vi ställde ut Celsius i bruksklass och Lenya i unghundsklass. Av domaren Per Harald Nymark fick Celsius, excellent och blev placerad som 4:a i klassen och Lenya fick excellent med CK och blev 2:a i sin klass.

Efter fredagskvällens middag bjöd Christina och Håkan Nisula på ett härligt föredrag! De visade bilder och berättade om deras långtur med samojederna, från Särna till Treriksröset. Det var inspirerande att lyssna till!

Under helgens dragtävling imponerade "valparna" stort! Chrille körde med Lenya, Lava, Celsius, Amaltea, Lenskij och Storm. Tävlingen resulterade i en GULDMEDALJ!! Fantastiskt för deras första tävling! Celsius blev även SE (POLAR) CH och Lenya, Lenskij, Lava och Storm fick titeln PDP!

Även Cassamira's Titan "Nansen" och Cassamira's Ice Peak "Naali" klarade meriteringen för DP 20+! STORT grattis Nathalie och Samuel, ni är så duktiga!

GRATTIS Fredrik (och Linda förstås) på Snötrollens kennel som körde på tävlingen bästa tid och tog GULD i 4-spanns klassen!

Chrille körde även ett Dragprov 60 i Lomsjöhed under veckan med Gaston, Amalthea, Lenskij, Lenya, Lava och Storm. Där imponerade de stort igen, när de kämpade i mycket tunga spår (snön vräkte ner) och klarade meriteringen med den 3:e bästa tiden. Grattis till Håkan Nisula och Fredrik Petri som körde på bästa tiderna och grattis till er alla som genomförde testet och därmed klarade meriteringen! Tack Mats, Birgit och Tarja för spåren och fantastisk service vid grillen! Och alla andra närvarnade för mycket trevligt sällskap!

                                  Lava och Gaston i led under andra dagen på dragproov 60 i Lomsjöhed.

 

2013-02-01

Valpplaner!Se mer här-->>

2013-01-28

Det var ett väldigt trevligt arrangemang i Nederhögen! Härligt att träffa så många grönlandshunds, alaska malamute och samojedägare! I meriteringstävlingen för Dragprov 60 var det fyra startande spann. Tre av dem fullföljde och klarade meriteringen! Våra fyra "valpar" var jätteduktiga och det är jätteroligt att de nu fått sin första meritering!

2013-01-07

Vi har haft en bra början på det nya året med en härlig semester och mycket hundkörning i Lomsjöhed!

Där lyckades både Chiyo och Peak klara det sista delprovet i championatet och kan nu titulera sig SE (POLAR) CH!

Tack alla för en härlig vistelse där!

Väl på hemmaplan igen kunde vi konstatera att den efterlängtade snön helt hade smält undan, men någon minusgrad är det i luften iallafall...

Om två veckor ska "valparna" debutera i tävlingsspåren då vi åker till Grönlandshundsklubbens vinterträff i Nederhögen och försöker oss på ett Dragprov 60. Det är första gången vi deltar i detta arrangemang som är mycket uppskattat av alla som varit där, så vi ser verkligen fram emot det!

Vi fick en härlig tur i lördags!

nyheter 2012-->>
nyheter 2011-->>
nyheter 2010-->>
nyheter 2009-->>
nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com