english
 
om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

nyheter 2012

2012-12-12

Har fått in HD resultaten för våra "valpar" (Lenskij, Lenja, Lava och Storm)! Glädjande nog hade alla fyra A-höfter!

2012-12-10

Här är det fina resultatet efter "Gaston" och "Ulla" på kennel Vinterborgen!

 "Jeppe" 7 veckor

"Zita" och "Lilli"

"Jeppe" flyttar till Schweiz, "Zita" flyttar till Tynset i Norge och "Lilli" stannar på Kennel Vinterborgen! Vi önskar dem alla lycka till och hoppas att de så småningom ska bli riktigt duktiga slädhundar!!

2012-11-10

Vi är glada över att Gastons dotter "Lenya" har flyttat hem till oss! Här nedan springer hon i led tillsammans med sin pappa. Klicka här-->> för att komma till hennes egen sida.

  Chiyo springer glatt lös under träningsrundan!

2012-09-29

Ultraljud har bekräftat att Gaston ska bli pappa hos Kennel Vinterborgen i Norge! Vi gläder oss mycket då vi tror att detta kommer att bli en spännande kombination! Se mer på Vinterborgens hemsida här--->>

2012-08-30

Vi har fått känna av hundägandets baksida då vi förlorat vår lilla Taiga på grund av en galopperande katarakt. Inom loppet av några dagar förlorade hon synen. Det var alltid full fart på henne så nu känns det otroligt tomt...

Även Bianca har fått tagit plats hos hundarna "i vårt minne".

2012-07-02

Vi har fått nya fina bilder av Cindie! Tack så mycket för dem, Josefin och Erik! Se bilderna här  -->>

2012-06-26

Några nya bilder igalleriet finns upplagda samt nya bilder på Gaston, Chiyo, Chess, Storm, Lava, Lenskij och Taiga!

2012-06-25

Det här underbara huset tillhör lilla Cindie (som synes av namnskylten)! Tack så mycket för de fina bilderna, Erik och Josefin! Nu är Cindies egen sida äntligen uppdaterad!Se mer här-->>

Cindie med sitt fina hus!

2012-05-12

Katri's samojed Amadeus har nu tyvärr fått ta plats bland "hundarna i vårt minne" och han är mycket saknad.

Glädjande nog har en ny liten medlem flyttat in i hennes familj. Det är en liten amerikansk cockerspaniel pojke med namnet "Morris".

2012-02-25

"Vår" duktiga Ksena (Great Antarctic Krasneja Ksenia, ägare och uppfödare Elga Carlsson) har nu, efter provtillfället i Lomsjöhed, titeln SE (POLAR) CH!!

Hon är även mor till Lenskij och Taiga.

2012-02-21

Årets samojedhöjdpunkt är nu förbi och vi är åter på hemmaplan. Det är alltid lika trevligt att träffa nya och gamla vänner under veckan i Furudal! Detta år deltog vi inte med några vuxna hundar på utställningen, men däremot ställde vi ut alla våra fyra valpar! Det var 15 stycken valpar anmälda och de bedömdes av Christina Bjerstedt-Ohlsson. Lenskij, Storm och Lava fick HP och Lava blev slutligen 2:a bästa tikvalp och Storm slutade som BIM valp! Gaston´s fina dotter Great Taigans Litoja blev BIR valp! GRATTIS Diana!

                                                Lava, Taiga och Lenskij i väntan på utställningen.

 BIR valpen Litoja

Under fredagskvällen fick vi avnjuta en god middag samt lyssna till ett föredrag (och njuta av många vackra bilder av vår fina ras) av vår gästade utställningsdomare Annica Uppström.

Under lördagen och söndagen gick den årliga dragtävlingen av stapeln som detta år fått det passande namnet "Ore-draget". Chrille deltog i 6-spanns klassen med Gaston, Amalthea, Peak, Celsius (endast första dagen), Mimas och Bianca. Detta år fick de se sig besegrade av Fredrik Petri och Håkan Nisula men kunde iallafall hålla sig kvar på pallen med en bronsmedalj! GRATTIS till er och era duktiga hundar!

       Jag passade på att prova valparna framför släden i det vackra vädret.Taiga och Chess i led.

På måndagen bar det iväg till Lomsjöhed för en trevlig visit hos Tarja med hundar. Där skulle även testtillfället för dragprov 60 (2x30 km) gå av stapeln under tisdagen och onsdagen. Detta blev ett väldigt trevligt arrangemang då arrangörerna (med Mats i spetsen) hade lagt ner mycket arbete på att göra en perfekt startplats för alla spannen samt en fin bana. De hade även tänt en härlig brasa och bjöd oss alla på korv och fika! Under trevligt småprat och med en värmande brasa väntades de 10 deltagande spannen tillbaka i mål under de två dagarna. Av de 10 deltagande spannen som deltog i testet klarade nästan alla meriteringen! Chrille deltog med Gaston, Amalthea, Peak, Celsius, Bianca och Little Rocky's Queen Bella Donna.

Peak och Gaston i led.

2012-01-29

Idag har vi varit nere vid Lilljön i det vackra vädret. Vi tog med oss valparna och Chrille provade dem framför skidorna.

Taiga och Lava...

...och sen Storm och Lenskij.

Sen hade vi glädjen och träffa på Ice med sin familj nere på isen. Det var ett kärt återseende även för Lava och Storm som gladeligen jagade henne i snön.

 

Lava har fått ett bra tag i svansen på Ice!

Ice i full fart med Storm i hasorna!

Nu hoppas vi bara på att vintern som äntligen har hittat hit även stannar kvar!!

nyheter 2011-->>
nyheter 2010-->>
nyheter 2009-->>
nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com