english
 
om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

nyheter 2011

2011-11-27

Lava och Storm's sidor är uppdaterade med några bilder.

2011-11-21

Har uppdateratgalleriet samt Lenskij's sida med några bilder.

2011-11-10

Det finns en fin hanvalp kvar efter Gaston och Ksenia hos kennel Great! Han heter Leonid är nu 13 veckor gammal.Klicka här för att komma till Great's hemsida!

2011-10-20

Idag har den sista valpen flyttat hemifrån! Det var fröken vit, Edziza-Tsekone Ridge "Corinne" som flyttade till sin nya ägare Birgitta Frimodig i Strängnäs. Vi önskar även dem lycka till och hoppas att vi ses snart igen! Nu har vi bara våra egna små huliganer kvar och det är fullt upp med fyra små valpar vill jag lova:-)

2011-10-14

Det har varit fullt upp här med valpar som flyttat in och flyttat ut! I tisdags hämtade vi de efterlängtade små valparna efter Gaston och Ksena, Lenskij och Taiga. Så nu är valpflocken påfylld igen efter de små som flyttat:-)

Taiga och Lenskij har fått egna sidor och fler bilder kommer på dem.

Igår flyttade fröken grön "Ice" och fröken rosa/grön "Zoey". De båda har flyttat till familjen Hamrén respektive familjen Näsman i Kungsängen och det känns jättebra att ha två valpar så nära! De båda kommer att få det jättebra där och vi önskar de nya ägarna lycka till!

Vi har också fått jättefina bilder på "Cindie" som har funnit sig väl tillrätta hos sin nya familj i Luleå. Där har hon full uppmärksamhet från matte Josefin! Tack så mycket för de fina bilderna som ni ser ett urval från här nedan!

Cindie 8 ½ vecka

 

2011-10-10

Nu har de första valparna börjat flytta till sina nya hem! Först ut var Aprikos "Cindie" som igår åkte, tillsammans med sin nya ägare Josefin Andersson, till Luleå. Senare under dagen åkte även Röd "Naali" till sitt nya hem i Särna tillsammans med Natalie och Samuel som även äger Cassamira's Titan Av Saturnus "Nansen".

Idag blev Rosa "Kena" hämtad av sin nya matte Arnhild och tillsammans flög de hem till Norge och resten av familjen Sugustad i Trondheim.

Vi önskar dessa valpköpare lycka till med sina nya familjemedlemmar! Det känns redan tomt här hemma!

Senare i veckan kommer resten av valparna att flytta till sina nya familjer förutom Storm och Lava som stannar kvar hos oss.

Valpsidan är uppdaterad med nya huvudbilder på valparna!

2011-10-03

Idag har valparna fått åka med till skogen för lite nya intryck, det var fullt race med Chiyo som lekledare:-) På valpsidan finns nya huvudbilder på dem och i valp-galleriet finns några bilder från dagens besök i skogen.

2011-10-02

Tyvärr har"Happie", som bor hos Katri, fått somna in. Hon blev 10½ år och kommer att saknas mycket! Nu finns hennes sida  istället under" i vårt minne".

2011-09-28

Valparna är 6½ vecka nu! Här finns nya bilder!-->>

2011-09-24

Lite nya bilder i valpgalleriet.

2011-09-18

Nya huvudbilder påvalparna som är 5 veckor idag!

2011-09-16

Nu finns ett valp-galleri med några nya bilder på valparna-->>

2011-09-12

Nu är det full fart på valparna och de växer för var dag! Här finns några nya bilder på dem -->>

2011-09-07

Valparna är nu 3½ vecka och det finns nya individuella bilder på dem här-->>

2011-09-02

Nya bilder på valparna som nu är 19 dagar! -->>

2011-08-24

Nu är valparna 10 dagar! Fler bilder finns här! -->>

2011-08-18

Se några bilder på valparna här-->>

2011-08-15

Äntligen Peak's småttingar anlänt! Efter en riktig maratonvalpning anlände 8 fina valpar, en pojke och sju flickor! Peak har fullt upp med att pyssla med dem alla och vill inte gärna lämna valplådan...

2011-08-08

Nu har Gaston blivit pappa till 8 fina valpar hos kennel Great! Det blev 2 hanar och 6 tikar. Mor och barn mår bara bra enligt rapporten!

2011-07-21

Nu är det bekräftat med ultraljud att Peak är dräktig! Vi ser fram emot nedkomsten i slutet av vecka 33!

2011-06-25

Nu finns även hemsidan att läsa på engelska!

2011-06-19

Nu är Peak parad, så vi hoppas på valpar i mitten av augusti! Här nedan är en bild av de lyckliga tu! Tack för bilden, Linda!

2011-06-07

Vi hoppas på ytterligare en valpkull! Det är vår duktiga lånehund Ksena som har blivit parad av Gaston! Läs mer om kombinationen här-->>

2011-06-03

Igår var vi på SPHK Mälardalens utställning i det natursköna Ånnaboda. Domare var Robert Sellevik-SH och Ewa Widstrand. Noomi fick excellent i unghundsklassen och blev 2:a i kk, Chiyo fick detsamma i bruksklass och hamnade på en 3:e plats i kk. Till vår stora glädje och överraskning slutade Celsius som 1BHKL med CERT, blev BIM samt BIR Bruks!! Tack alla för en jättetrevlig dag!!

  En glad Celsius!

2011-04-09

Valpkull planeras! Se mer här-->>

2011-03-19

Vår duktiga ledarhund"Gaston" har parat Little Rocky's Queen Bella Donna! Gaston och Donna har tillsammans gått i led på NM i Furudal både 2010 och 2011 och båda gångerna spannet vunnit guld! Donna bor på kennel Jurak i Danmark. Se mer information här->>

2011-03-13

Är åter på hemmaplan igen efter en rolig och händelserik vecka på Polardistans!

Vårt mål denna säsong har ju varit att genomföra PD 160 och helst då med alla de åtta hundar som var med från start. Det känns jätteroligt att ha uppfyllt det målet och att se att hundarna var så pigga under hela distansen!

  Starten i tisdags!

Vädret har varit växlande och stundtals väldigt blåsigt, men alla hundarna har verkligen gjort sitt bästa under hela tävlingen. Gaston och Amalthea har helt fullgjort sin uppgift som ledarhundar och utan att tappa fokus lett teamet under hela vägen!

Glad husse och hundar efter målgång i onsdags!

Det har ju varit extra roligt att fyra samojedspann både startade och fullföljde tävlingen! GRATTIS till er alla och speciellt till Morten Hölland som tog silverplatsen endast 31 minuter efter segraren! Se fullständig resultatlista påwww.polardistans.com

Morten Hölland's start!

Maren Espelien's målgång!

Delar av Andreas Akerets team!

Efter Chrille's start hade jag nöjet att få hjälpa till som funktionär och det är något jag verkligen kan rekommendera alla att prova på! Speciellt om man själv funderar på att starta i tävlingen är det ett jättebra tillfälle att lära sig mer. Här har man också möjlighet att träffa duktiga hundar och förare från ett flertal olika nationer!

STORT TACK till arrangören, SPHK Västra, som har gjort ett fantastiskt arbete för att kunna genomföra PD även i år och det trots VÄLDIGT FÅ funktionärer!

2011-02-15

Efter några hektiska dagar i Furudal är vi åter på hemmaplan. Det var inte nådigt med snö vi fick skotta när vi kom hem inatt men det bådar gott för fortsatt träning! Mycket trevliga dagar med goda vänner har vi haft och ett stort tack till Kjell Jonsson som har jobbat hårt med spåren (även detta år) då det i torsdags kväll/natt kom mycket mer snö än vad vi beställt! Tack även till övriga som har jobbat för att årets "samojedvecka" ska bli lika trevlig som alltid!

Fredagen bjöd på vackert och kallt väder, men domarna Jan-Åke Stäv och Jesper Andersson gjorde ett bra jobb och bedömde ca 90 hundar under dagen. I bruksklass ställdes "Peak" och "Chiyo" ut. Peak fick bedömningen very good och Chiyo excellent och CK. Chiyo slutade som 3:a i konkurrensklassen men blev oplacerad i bästa tik. Även "Nansen" ställdes ut med bedömningen excellent!

TACK Helene och Emelie för handlerhjälp!

Nathalie och Nansen. Foto: Samuel Jakoby

Lördag och söndag var det den årliga dragtävlingen som i år har fått namnet "Ore-draget". 6 ekipage startade i klassen 6-spann släde, 13 stycken i 4-spann släde samt 12 deltagare i nordisk klass och lina. I år var alla nordiska länder representerade i slädhundsklasserna!

Samuel och Nansen startade i nordiskt 1-spann och slutade på en 3:e plats!

Ole och Amber startade i klassen för linkörning, där gick det inte så fort men de fick istället ett hedrande jumbo-pris för att de utnyttjat spåren ordentligt!

Chrille startade i 6-spanns klassen och lyckades försvara guldmedaljen från ifjol tätt följd av Diana Karlsson! Bronset gick till Elisabeth Hölland från Norge. I spannet hade Chrille: Gaston, Peak, Celsius, Ksena, Mimas samt Little Rocky's Queen Bella Donna som ägs av Marie-Louise Lakjer. Celsius och Peak fick var sitt godkänt polarhundprov 2 och får då titeln PDP!

Starten andra dagen!

Grattis till Fredrik Petri som också försvarade sin guldmedalj och segrade överlägset i 4-spanns klassen! Kristin Nörve från Norge fick silver och bronsplatsen gick till Finland och Ari Tolonen.

För att se en fullständig resultatlista klickahär-->>>

En ny bild på Celsius finns i hans galleri, tack Millan för bilden!

2011-02-02

I helgen har vi varit på SPHK Mälardalen's KM i Hamra. Arrangörerna hade slitit många timmar med banorna och det gav verkligen resultat! Tack alla för en jättetrevlig helg och GRATTIS till alla klubbmästare!

Chrille körde 2 x 30 km på totalt 5 tim och 21 min. Tyvärr var han ensam i slädhundsklassen på den distansen.

   Starten första dagen, Gaston och Amalthea i led. Foto: Josefin Andersson

Celsius, Peak och Ksenia fick var sitt godkänt polarhundtest B. Ksena fick därmed titeln PDP!

Dagen efter tävlingarna bjöd på strålande solsken. Vi passade på att ta en tur på 12 km spåret i solskenet. Det hade varit lite kallare under natten så nu var spåren var helt perfekta!

Peak och Mimas i led. Foto: Josefin Andersson

2011-02-01

Vi har fått en jättefin bild ifrån träningen i Ryssjön, fotograf är Inge Hillborg. Tack Petter för den fina bilden samt jättefina träningsspår!

Foto: I Hillborg

Här pågår träningen för fullt inför Polardistans. Vi har haft riktigt bra förhållanden här hemma under vintern men nu är det slut med det! Nu är det isgata, så som det brukar så här års.

I helgen har därför Chrille och samojederna varit i Ryssjön och tränat på de mycket fina spår som finns där.

Gason och Amalthea i led.

Även denna säsong har vi duktiga "Ksenia" inlånad från kennel Great!

Nästa helg är det KM i Hamra som gäller. Vi hoppas på fina spår även där och ser fram emot att få umgås med vänner och bekanta!

nyheter 2010-->>
nyheter 2009-->>
nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com