om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

katri's sida
nyheter 2010

2010-12-04

Ikväll var det då äntligen slädpremiär även för oss Bålstabor! Det går inte att ta miste på hundarnas glädje när de får springa framför en släde i stället för vagnen. Min pannlampa dog lagom till start men jag kunde se sex glada vackra vita svansar som gnistrade ikapp med snön i pannlampans sken framför Chrilles släde. Jag tog rygg på honom och så körde vi en härlig tur kors och tvärs genom skogen. Tyvärr blev det inga bilder från turen.

Den här fina killen "Eddie" finns tillgänglig på kennel Jurak's i Danmark. Här finns det mer att läsa om honom.--->>

"Eddie"

Vår käraste "Inza" fått somna in. En fantastisk hund som under sina 12 år inte varit sjuk en dag. Hon var egentligen ingen stjärna i selen men hade så många kvaliteter. Hon var också den som alltid fick gå lös eftersom hon alltid höll sig i närheten och var vänlig mot alla, djur som människor. Ja, vänlighet var faktiskt hennes signum. Jag behöver knappast skriva att hon lämnar ett stor tomrum efter sig...

  Vår glada tjej, här jagad av Peak som valp!

2010-09-18

Cassamira's Cordelia av Uranus "Amber" har fått valpar!!

Se mer på kennel Juraks hemsidahär.

2010-09-13

I helgen har "Noomi" och jag varit i Bjursås på siberian husky-specialen. Det har varit en mycket trevlig sådan med många trevliga människor och vackra hundar! Domare var Christine (Chris) Barry och Caroline Kisko från England. Noomi ställdes i valpklass (6-9 mån) som dömdes av Chris Barry och blev slutligen BIM!

Foto: Josefin Andersson

Tack alla för en jättetrevlig helg och Josse för fina bilder!

2010-08-24

Ikväll var det äntligen dags för premiärturen med Noomi! Hon fick springa i wheel tillsammans med Chiyo och hade inga problem med att fatta galoppen!

Gaston och Bianca i led, Peak skymtar i point och Noomi och Chiyo i wheel.

Noomi's och Celsius' gallerier är uppdaterad med några bilder.

2010-08-15

Galleriet är uppdaterat med några bilder.

2010-08-13

En ny familjemedlem har flyttat hem till oss. Hon heter Chiliway's En Luna och kallas för "Noomi". Hon har anpassat sig väl i flocken och vi ser fram emot när temperaturen sjunker och vi får börja köra in henne så smått också.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Noomi 6 månader

2010-06-05

Vi har en ny medlem på kenneln. Den är en liten amerikansk cockerspaniel med namnet "Smilla" som har flyttat hem till Katri. Hon har tagit plats under "våra hundar".

2010-06-03

I helgen var vi på utställning i Bjursås. Det var SPHK's GD distrikt som hade anordnat den och vår domare var Eva Widstrand. Det var bara Chiyo som visades och hon placerade sig som 2:a i bruksklassen med CK och slutade som totalt 4:e bästa tik!

Tack alla för en trevlig helg och speciellt till min "roomate" Josse förstås!

2010-05-13

Vi har varit på SPHK Mälardalens utställning i Norberg. Domare var Lennart Edfors. I utställningsringen visades Celsius i juniorklass och Inza i veteranklass. Det blev ett 1:a pris med HP för dem båda. Inza slutade även som BIR och BIS veteran!

2010-04-05

Jag (Chrille) och hundarna har varit på "Fjälläventyr" anordnat av Lennart och Ulla Andersson samt Kent och Monica Hjelm i SPHK Mälardalens regi. Det har varit en fantastiskt rolig och lärorik resa och ett STORT TACK riktas till ovanstående för att ni gjort det möjligt för oss att komma ut på fjället med så proffsiga färdledare!! Tack också till alla andra deltagare som gjorde denna resa så trevlig och minnesvärd!!      

Vi utgick ifrån Vallbo och höll oss kring Lönndörrsfjällen. Jag glömde för det mesta att fota men här kommer iallafall några bilder från vår resa, tyvärr var det inte vädret det bästa så de vackra vyerna vi passerade kunde vi inte alltid se..

Nu är kolonnen äntligen på väg...

En snabb rastning vid Grönvallen.

Mitt läger andra natten. Donna och Kiuru som jag lånat av Tarja står närmast kameran.

Samkväm runt lägerelden (elden syns tyvärr inte på bilden...)

En stunds välbehövlig vila för hundarna, släden var verkligen tung!

Ytterligare en lägerbild. Hjelms och Antons tält syns i bakgrunden. Här är vi vid ån Tronnan.

Så kom då äntligen finvädret!  Här är vi på väg hemåt igen, Monica, Kent och Anton syns i bild.

Hundarna jag hade med mig var: Amalthea, Bianca, Chiyo, Ksena, Peak och Chess samt Donna och Kiuru från Tarja och vi längtar alla till nästa tur!

2010-02-20

Nu är vi hemma igen efter en nästan tre veckor lång "turné" som avslutades med Nordiska samojedmästerskapen i Furudal. Det är en träff som pågår en vecka där samojedägare träffas, umgås och deltar i diverse tävlingar.                                     De officiella tävlingarna startar på fredagen med en utställning som i år dömdes av den norska domaren Eivind Mjaerum.                                                                            Vi ställde ut Celsius i juniorklassen där fick han ett 1:a pris med blev oplacerad i kk-klassen, Peak ställdes i unghundsklassen och även hon fick ett 1:a pris men blev inte heller placerad i konkurransen, Chiyo ställdes i bruksklassen och fick ett 1:a pris och blev placerad som R i kk-klassen och slutligen ställdes Inza i veteranklassen där fick hon ett CK och blev 1:a i kk-klassen. Tyvärr blev hon sedan inte placerad i klassen för bästa tik, men hon fick däremot ett fint vandringspris för bästa dragmeriterade veteran!

STORT TACK till Katri som har tagit så väl hand om vår Inza medan vi varit borta på de andra tävlingarna samt gjort henne så fin till denna utställning!!

Inza, bländande vit och vacker!

På lördagen och söndagen avgjordes den årliga dragtävlingen. 28 ekipage startade i de olika klasserna. Chrille körde i 6-spanns klassen med Gaston, Bianca, Mimas, Amalthea och inlånade Ksena samt Little Rocky's Queen Bella-Donna som ägs av Ole och Marie-Louise Lakjer. De var ett duktigt team och slutade på söndagen som segrare med totaltiden 59,23, på andra plats kom Jan Nielsen från Danmark med tiden 1,11,14 och trea blev Wouter De Ridder med tiden 1,12,12. GRATTIS också till Fredrik Petri som vann 4-spanns klassen med tiden 1,03,54 och Annica Uppström (jätteroligt att du kom!) som kom på andra plats med tiden 1,15,05 samt Linda Almqvist som inte var långt efter med tiden 1,15,58!

Gaston och Donna i led.  Starten!  FOTO: OLE JENSEN

Vi kom även hem med två stycken polarhundschampion i bagaget, Bianca och Amalthea! STOR KRAM och TACK till Anna Niskanen som körde A-testet med Amalthea! Inte nog med detta, en fin rosett fick även Gaston som blev "Årets draghund 2009"!! (Som faktiskt delar första platsen med Mimas, Bianca och Amalthea, men vann efter en omröstning av styrelsen efter våra motiveringar av hundarna.)

Tack alla för en jättetrevlig vecka! Jättefina spår (Kjell med fler) och god middag (Helene L) med trevlig underhållning i form av Håkan Nisula som rörande berättade om en fantastisk resa han gjort med sina samojeder på Femundslöpet 400!!

I fall nu någon (mot förmodan) har missat detta trevliga event måste ni boka in nästa års Nordiska samojedmästerskap i almanackan, ni kommer inte att bli besvikna! 

Målgång! Donna och Gaston i led, Bianca syns bakom och sist Amalthea. FOTO: CAMILLA NYSTRÖM

2010-02-08

I helgen avgjordes årets Polarhundsmästerskap. Den kördes i vacker miljö med strålande sol vid Mickelstemlet i Särna. Första dagen var spåren tyvärr mycket mjuka och dåliga så många förare hade problem med hundar som "vurpade" i de lösa spåren. Men B-hundarna klarade sig ganska bra även om det var mycket tungt och jobbigt för dem. Under natten hade temperaturen sjunkit avsevärd så lyckligtvis var det ett bättre underlag den andra dagen.

Bianca och Gaston i led. Foto: Josefin Andersson

Chrille startade i 6-spanns klassen 2 x 10 km (skulle ha varit 15 km men ändrades pga banans karaktär) med Gaston, Bianca, Chiyo, Ksenia, Amalthea och Mimas. Han fick slutligen även denna helg se sig besegrad av Fredrik Petri, men behöll i alla fall sin andra placering. Grattis Fredrik! Bra kört även av Eva Skullman som stod på tävlingslinjen bara en vecka efter en blindtarmsoperation!!

                             Fredrik och Chrille vid målgång den andra dagen.

2010-02-03

Årets första tävling är nu avklarad. Det var SPHK Mälardalens KM, en trevlig och välarrangerad tävling, som detta år var beläget i Hamra.

Bianca och Gaston i led.

Chrille körde 4-spann 2 x 10 km och spannet bestod av  "Gaston", "Bianca", "Mimas" och Great Antarctic Krasneja Ksenia som är inneboende hos oss denna säsong och ägs av uppfödaren Elga Carlsson. De slutade på en total 3:e plats efter en oslagbar Annica Carlsson med sina duktiga Alaskan Malamutes och årets klubbmästare i klassen, Fredrik Petri med duktiga samojeder!

nyheter 2009-->>
nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com