om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

 
nyheter 2009

2009-12-20

I går var det äntligen dags för oss att damma av slädarna och ta en liten tur på hemmaplan!

Nedan är det Chrille som har Gaston och Amalthea i led, Bianca i point och Mimas och Peak i wheel.

Även jag kunde köra ett litet spann. Premiär på snö var det för Celsius som går i wheel tillsamans med Chess.

Det har varit dåligt med uppdateringarna på sistone,  men ett par nyheter kommer här:

Vi har fått goda nyheter från Danmark då Amber blivit höftledsröntgad med status A. Grattis Marie-Louise och Ole!

På vår kära Cosmos har åldern tagit ut sin rätt så hans sida har blivit flyttat till "i vårt minne". Det var en mycket speciell hund som vi ofta tänker på med saknad!

  Cosmos, en mycket speciell kille!

2009-10-12

I helgen var vi på Mälardalens utställning i Arboga. Domare var Göran Hallberger och vi ställde ut Celsius, Gaston, Chiyo och Inza. Celsius gick i valpklass och slutade som BIM valp, Gaston fick ett 1:a pris i bruksklassen (han var ensam i den klassen), Chiyo fick ett 1:a pris och CK i bruksklassen och slutade som 3:a i BTKL och hon blev även BIR-bruks samt BIS 3 bruks. Inza fick ett 1:a pris och CK i veteranklassen och blev 4:a i BTKL samt BIM veteran.

Celsius, foto: J Andersson

2009-09-13

Har uppdaterat med några bilder i hundarna's gallerier och Camilla's galleri.

2009-09-11

Vi har varit på en liten campingtur till Kilsbergen på semestern. Vi hittade en väldigt fin lägerplats vid vattnet. Här är en bild från i går kväll då det blev lite svalt när solen gått ner.

I morse var det väldigt vackert med lätt dimma över vattnet.

Chiyo strosar vid vattenbrynet.

Här är utsikten från tältöppningen.

Det blev även lite hundkörning innan temperaturen blev för hög. Här är bilder på några av hundarna.

Gaston och Chiyo i led. Peak springer glatt i wheel tillsammans med Celsius som syns i bild nedanför.

Glada pojkar!

2009-09-05

I kväll har Celsius varit med på träningen en kort bit. Här är han tillsammans med sin faster Bianca.

Celsius snart 7 månader.

Här är en bild på alla glada vovvar.

Gaston och Peak i led.

2009-08-29

I dag på promenaden passade Celsius på att hälsa på hästarna som vi går förbi. Det var lite läskigt men mest spännande! (Obs! Elen är inte på).

Cosmos däremot var totalt ointresserad av hästarna (det var ju inte direkt första gången han gick förbi dem), han ville bara gräva efter sork, som är en stor hobby han har... Pållen var intresserad av hur man gjorde det...

En glad Celsius på promenad...

...passade på att bada lite också...

2009-08-17

Har varit uppe och hälsat på Tarja i Lomsjöhed i helgen. Hundarna har fått springa lösa på myren så mycket de bara orkat! Det var lite för varmt för körning men detta var minst lika uppskattat! Passade på att fota hundarna lite och har uppdaterat deras gallerier med lite nya foton.

Många vovvar i skogen, men alla kom inte med på bild.

2009-08-04

Chess bror Scott är här på "kollo" några dagar. Chess blir lika glad varje gång de ses och han håller sig gärna i närheten.

Brorsorna tar det lugnt.

2009-07-19

Hundarnas gallerier är uppdaterade med fina bilder fotograferade av Camilla Nyström.

Celsius har hamnat på framsidan till senaste numret av Polarhunden. Den fina bilden är fotograferad av Josefin Andersson.

2009-06-10

Katri's blogg går nu att läsa under länken "blogg".

2009-06-08

Det har varit lite svalare hos oss, så ikväll passade vi på att ta en kort träningstur med hundarna. Det var mycket uppskattat!

Gaston och Peak i led.

2009-06-01

Chess sida är uppdaterad med några nya bilder.

2009-05-31

Amalthea's sida är uppdaterad med HD resultat.

2009-05-24

Igår var vi på SPHK's utställning i Bjursås. Domare var Lennart Edfors och vi ställde ut "Peak", "Mimas" och "Inza". Peak gick i valpklass och blev 2:a bästa tik med HP i klassen 4-6 månader, Mimas fick en 1:a i kvalitet och blev 3:a i konkurrensen i bruksklassen och Inza blev 1:a i veteranklassen med CK och slutade som BIS 4!

"Peak". Foto: J Andersson

"Mimas"

"Inza"

2009-04-19

Några nya bilder finns upplagda i Celsius galleri.

2009-04-14

I går var vi och hämtade en ny efterlängtad flockmedlem, Snötrollens Ceavvi Celsius. Tack Linda och Fredrik för all service under våra besök! Tack också Line för den fina bilden och lycka till med brorsan Coda!

Foto: Line Jensen

2009-04-12

Vi har tagit sista turen på snö för denna säsong. Här är några bilder från helgens tur hemma hos Tarja där vi även hann med en övernattning.

Sista turen för oss i år.

                                    Mitt spann med Neya o Bessie i led och Chess och Clio i wheel.

Chrille vid lägerelden i morse.

                                   Tarjas fina hundar vid hennes tält i morse.

2009-03-23

Vi har varit på Fäboddraget där Chrille har kört 2 x 30 km med Gaston, Amalthea, Chiyo, Mimas och Bianca. De hamnade på en total 7:e plats av 15 startande i klassen med tiden 4.39,49 och de blev därmed bästa B-spann!!

Se hela resultatlistan här-->>

                           Målgång på söndagen, Chrille är tätt följd av Håkan Nisula.

2009-03-20

GRATTIS "Amber" och Ole (och Marie-Louise) som blev 2:a i Danmarksmästerskapen i Velo som gick den 7-8 Mars!! Tack så mycket för den fina bilden!

Amber och Ole i full fart!!

2009-03-17

Uppdatering av hundarnas gallerier.

2009-03-15

Nu verkar det i alla fall vara slut "slädat" på hemmaplan. Dagens träning fick ske med 4-hjulingen igen...

Chess och Neya i led.

Vi har haft Samospeed's Chardonnay "Neya" hos oss under en tid, vi passade henne under tiden Tarja var i Finland och tävlade i SOC och sedan blev hon liksom kvar....får väl se hur det blir framöver. Här nedan är en bild på henne.

"Vår" fina Neya.

2009-02-27

Har uppdaterat "Peaks" galleri med några nya bilder.

2009-02-21

Vi har faktiskt kunnat använda släden även här hemma. Här är en bild från dagens härliga tur.

Amalthea och Gaston i led.

Turen fortsatte ut på isen där det ligger så pass mycket snö att det är körbart. Även skridskoåkare var ute på isen och körde i spåret där tävlingen Vikingarännet gick förra helgen. De vinkade glatt när ett hundspann körde förbi, det är ju inte en vanlig syn här...

Mimas och Chess i wheel.

2009-02-17

Det har kommit snö i Danmark!! Denna härliga bild kommer från Marie-Louise och Ole och är tagen häromdagen!

                     Ole med Amber och Donna.

2009-02-16

I dag har Chrille och hundarna kommit hem från tävlingarna i Nornäs. Där har de fått mat, husrum och trevligt sällskap hos Nathalie och Samuel i Särna. Tack så mycket för en jättetrevlig helg!!

Tävlingen slutade med en första placering av tre startade i klassen 2 x 30 km! Tyvärr blev "Chiyo" halt efter första dagen så hon fick stå över den andra tävlingsdagen, men det gick bra i alla fall för de resterande 5 hundarna. Tack Tarja för lånet av "Ina" igen, hon är en klippa i spannet! Se hela resultatlistan här-->>

2009-02-15

Efter andra dagens tävling på SHAM draget har "Mimas" nu blivit Svensk Polarhunds Champion!! Dessutom har han blivit stolt far till sju fina valpar på Snötrollens kennel. Läs mer om dem här -->>

Kiska med sina valpar.      Foto: Linda Almqvist

2009-02-14

GRATTIS "Nansen", Samuel och Nathalie till godkänt polarhundtest A!! Samuel och Nansen deltog i dag på SHAM draget och lyckades där klara testet!

Samuel och Nansen

Även Chrille och våra hundar deltar i SHAM draget på distansen 2 x 30 km. Här är en bild tagen av Josefin Andersson från dagens start i det vackra, kalla vädret.

Gaston och Amalthea i led.

2009-02-08

Tävlingarna i Furudal är nu avslutade. I fredags var det utställning, domare var Arvid Göransson (hanar) och Nils-Arne Törnlöv (tikar).                                                  Chiyo blev 1:a i bruksklassen med CK och blev slutligen 2:a bästa tik, Bianca fick ett 2:a pris i samma klass och Inza fick ett HP i veteranklassen och hamnade som reserv i konkurrensen. Mimas fick ett 1:a pris i bruksklassen och blev 4:a i konkurrensen, Cosmos ställdes i veteranklassen och blev där reserv.

Fredagskvällen avslutades med en MYCKET uppskattad gemensam (för de som ville)middag som anordnades av Helen Larsson. Tack Helen för en mycket god och trevlig middag, hoppas det inte var sista gången!

På lördagen inleddes dragtävlingen. Det vackra soliga vädret från tävlingarna i Hamra var som bortblåst. I stället föll det mycket snö som gjorde att spåren (som dagen innan var fina och välpreparerade) blev tunga. Trots minusgrader hade vatten stigit upp på isen där en del av banan gick, så Kjell Jonsson med duktiga medarbetare fick ge sig ut för att dra om en del av spåret på lördagsmorgonen.

Chrille ställde upp i 6-spanns klassen med Gaston, Amalthea, Mimas, Bianca, Chiyo och Sun Master's Hot-Lips "Ina" som vi tacksamt lånat från Tarja Pyykkö (hon ingick även i spannet i Hamra förra helgen, tack för lånet!). Efter lördagens körning ledde de med 5 minuter före tvåan Woulter de Ridder.

Söndagen bjöd på samma väder som dagen innan, möjligen var det lite kallare. Men vi var mycket glada över att det var så rikligt med snö ändå, vi är ju ganska svältfödda på det där vi bor...                                                                                                   Slutligen efter två dagars tävlande blev hundarna och Chrille Nordiska Mästare i sin klass! Andra platsen knep Diana Karlsson före Woulter de Ridder och Eva Skullman hamnade på en fjärde plats.

Starten på söndagen

Även Cassmamira's Cordelia av Uranus "Amber" deltog i tävlingarna. Hon kördes i pulkaklass (1-spann) av husse Ole. De hamnade efter två dagars körning på en silverplats och Amber fick därmed ett polarhundsprov 2! Grattis Marie-Louise och Ole!

Glada hundar på iväg in i mål på söndagen.

Tack också till gänget i stuga 23 för god service!

2009-02-03

Glömde totalt bort att även "Bianca" fick ett PDP efter helgens tävling! Tur att man har vänner som påminner en om så viktiga saker.. Tack Linda!

2009-02-01

Polarhundsmästerskapets andra (och sista) tävlingsdag har resulterat i en första placering, ett Svenskt Polarhundschampionat och ett PDP för vår del!!

"Gaston" kan vi nu alltså titulera S(POLAR)CH och "Chiyo" var den som fick ett PDP.

Chrille körde idag på 2 timmar och 28 minuter och det räckte till en "guld medalj" och även till att bli klubbmästare eftersom detta också var Mälardalens KM.

I klassen 2 x 30 km deltog 4 samojedspann, Wouter de Ridder som kom på 2:a plats, Eva Skullman på 3:e och Lone Ottensten från Danmark kom slutligen på en 4:e plats.

Här nedan är en bild från det fina 3 mils spåret ca 9 km från mål.

2009-01-31

I dag var det första dagen på Polarhundsmästerskapet som i år går i Hamra. Dagen har varit strålande, kall men solig! Här är en bild på Chrille och hundarna i starten till 30 km. Bilden är tagen av Josefin Andersson.

Gaston och Amalthea i led.

Här är en annan bild, 2 timmar och 37 minuter, senare vid målgången.

Gaston och Bianca i led.

2009-01-29

Äntligen får vi se snö igen! Här är en bild ifrån dagen när Chrille tar en runda på de fina spåren hos Tarja i Lomsjöhed.

Gaston och Bianca i led

2009-01-17

Nu har "Peak" hunnit bli 10 veckor. Här är några bilder som jag passade på att ta idag i det vackra vintervädret (det är iallafall lite frost på marken...).

         

 

 

 

 

 

 

Peak i full fart.

 

 

 

 

 

 

 

                                                                 En glad Cosmos.

Inza och Peak leker i frosten.

2009-01-16

"Mimas" har varit hos Linda och Fredrik på Snötrollen's kennel och parat deras "Kiska". Vi ser fram emot denna valpkull som väntas i mitten av februari! Läs mer om denna kombination här --->>>

2009-01-05

Vi är nyss hemkomna från en tur till Norge. Därifrån har vi med oss en ny liten familjemedlem som heter Little Rocky's Rainbow Peak. Tack Kristin och Morten för en mycket trevlig vistelse hos er!

Vi hade också möjlighet att köra lite hund när vi var där. Här är en bild på Kristin's duktiga spann (bakifrån iallafall..) som jag (Camilla) hade förmånen att få låna.

Little Rocky's -Natascha och -Kvick i led. -Oburst i point och -Kaifas och -Isabell i wheel.

 

nyheter 2008-->>
nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com