om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt
gästbok
nyheter 2008

2008-12-26

I dag blev det i alla fall körning på lite frostig mark. Här är en bild på Chrille och hundarna med Gaston och Amalthea  i led.

2008-12-16

"Mimas" är Årets Draghund 2008!! "Gaston" och "Amalthea" hamnade på en delad andra plats och "Bianca" på en niondeplats!

Se hela listan på Årets hundar här >> www.samojed.sphk.se

2008-12-07

Snön är borta och vi saknar den....

Så här såg några av hundarna ut efter körningen idag.

  Bianca

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    Chess

 

En smutsig men glad Chiyo

2008-12-06

"Nansen" C's Titan av Saturnus har varit på utställning idag på SKK's internationella i Älvsjö. Domare var Sonny Ström. Nansen fick ett 1:a pris och CK och blev 4 BHKL. GRATTIS Nathalie och Samuel!

2008-11-23

Lite vitt är det nu äntligen på backen! Här är en bild på glada vovvar vid dagens träning.

Gaston och Bianca i led.

2008-11-08

Lite nya bilder i Camilla's galleri.

2008-10-19

"Mira" har blivit "storasyster"! Den här fina bilden har vi fått från familjen Högström-Launer. Grattis till er lilla Elsa!

2008-10-14

Älgjakten har börjat! Igår var det premiär för C's Titan av Saturnus "Nansen" att delta i jakten. Det resulterade i två skjutna älgkalvar för husse Samuel!! Grattis till er för ett väl utfört arbete hälsar ett par stolta uppfödare!!

2008-10-11

Det är med stor saknad vi har flyttat "Chelina's" och "Hanni's"  sidor till "I vårt minne".

2008-10-06

Amalthea har gjort sin utställningsdebut. Vi var på SPHK Mälardalen's utställning i Västerås. Domare var Mats Jonsson och Amalthea fick ett 1:a pris i bruksklass.

2008-09-20

Har äntligen lagt in lite bilder på valparna ur "Månkullen". Tack Marie-Louise och Ole, Nathalie och Samuel samt Åse och Robin för alla fina bilder ni skickat!!

2008-08-19

Tyvärr kan vi konstatera att det inte blir några valpar efter "Ina".

2008-08-18

Igår gjorde "Tindra" sin debut i juniorklassen. Det var på den internationella utställningen i Nyköping. Domare var Paula Heikkinen-Lehkonen från Finland och Tindra blev 2:a i sin klass med HP. Grattis säger vi till Sun Master's kennel som blev BIS-3 med sin uppfödargrupp (som bestod av Tindra samt hennes syskon)!! Grattis säger vi också till syskonens och mamma "Geishas" resultat!!

2008-08-16

Cassamira's Titan av Saturnus "Nansen" har varit på nationell utställning i Norrköping. Domare var Anatoli Zhuk från Vitryssland och Nansen fick ett 1:a pris i Öppenklassen.

2008-06-18

Vi planerar att ta en valpkull till hösten, se vidare under "Valpar".

2008-06-17

En gästbok finns numera på sidan.

2008-06-14

Har idag varit på internationell utställning i Avesta och ställt ut Mimas. Domare var Dan Ericsson, tyvärr föll inte Mimas honom i smaken och vi fick åka hem med ett 2:a pris. Men för övrigt var det en trevlig dag!

2008-05-14

Lite nya bilder på våra hundar finns nu utlagda.

2008-05-01

Idag har vi varit på SPHK's utställning i Västerås. Domare var Kerstin Einarsson och vi ställde ut "Tindra" i valpklass och "Chiyo" i juniorklass. Tindra blev 2:a bästa tik i klassen 4-6 mån och Chiyo blev 1:a i juniorklassen med CK och slutade på reservplats i BTKL. Vi hade även trevligt besök av C's Titan av Saturnus "Nansen"'s ägare Nathalie och Samuel och Nansen ställdes ut i Unghundsklass och placerade sig på en 1:a plats med CK och slutade även han på reservplats i BHKL. Tack för en trevlig dag!!

"Nansen" 22 mån

2008-04-11

Ytterligare en semesterbild, idag startade vi från Storhogna och körde en tur på fjället.

Mimas och Bianca vilar...

Medan vi kokar kaffe och myser....

 

2008-04-08

Här är en semesterbild från dagens körning i Vemdalen. Underbart att få se lite snö igen....

    Semester....

2008-03-10

Vi kan stolt berätta att Cassamira´s Cordelia av Uranus "Amber" har blivit Danmarksmästare i Veloklassen i helgen! Grattis Marie-Louise och Ole, mycket bra jobbat!!

Amber och Ole på väg mot en första plats!

2008-03-09

Vi har varit på VM i Åsarna, där Chrille har deltagit i 4-spanns klassen 3 x 10 km med "Gaston", "Amalthea", "Mimas" och Samospeed's Argos (som vi tacksamt lånat från Tarja  Pyykkö).

Efter tre dagars tävlande slutade de på en hedrande 6:e plats av 14 stycken startande i klassen! Det var en mycket trevlig (och stor) tillställning med över 250 stycken startande ekipage varav ca 100 stycken var svenska. Det var också en hel del besökare vilket var väldigt roligt och man hoppas att fler kan bli intresserade av att prova på hundkörning.

Vädret var väldigt växlande så hundarna kördes på olika underlag varje dag, de fick verkligen visa vad de gick för och de kämpade på bra alla tre dagarna!

Foto: Josefin Andersson

Se hela resultatlistan här

2008-03-05

"Amber" och Marie-Louise har varit på utställning i Groningen i Holland. Där slutade "Amber" som 2:a bästa tik!! Grattis Marie-Louise och tack för bilden!

Cassamira´s Cordelia av Uranus "Amber"

2008-02-21

Vi har varit på Nordiska samojed mästerskapen i Furudal. På fredagens utställning visades "Chiyo" i valpklass. Domare var Freddie Klindrup, DK och hon blev 3:a med HP och totalt 4:a i konkurrensen.

"Chiyo" 7 mån

På lördagen kom Nathalie med "Nansen" för att försöka ta Polarhundsprov A (milen på timmen) tyvärr lyckades det inte denna gång, men med deras beslutsamhet kommer de säkert att klara det vid nästa tillfälle!

"Nansen" och Nathalie vid start

Helgen bjöd även på dragtävling och Chrille startade i 4-spanns klassen med "Gaston", "Amalthea", "Bianca" och "Mimas". På lördagen låg de på en 3:e plats men efter söndagens körning slutade de med en silvermedalj! Tack till tjejerna i stuga 23 för utomordentlig markservice!!

Foto: Susanne Davidsson

2008-02-05

Chrille och "Mimas" har varit i Hamra på SPHK Mälardalens träff. Där lyckades de ta ett Polarhundtest A (milen på timmen) och därmed har "Mimas" fått titeln Pdp!

2008-02-04

Vi har fått en bild från Marie-Louise Lakjer på "Amber". De har varit på vagnsrace där "Amber" och "Lady" kom på en 2:a plats av totalt 12 tävlande spann! Tack Marie-Louise för den fina bilden!

"Amber" , "Lady"  och Mette i full fart!

2008-02-03

Äntligen har vi snö i Bålsta! Förmodligen ligger den inte kvar så länge så det gäller att njuta så länge man kan. Här är en bild från dagens körning.

2008-02-02

Här har det hänt lite på kenneln. Elsa har flyttat tillbaka till sin uppfödare Caragana's, där hon ingår i Runa´s 6-spann som är uttaget till SM i Kiruna!! Vi håller tummarna för er!!

Det blev väldigt tomt efter Elsa så vi har övertagit Samospeed's Amalthea från Tarja Pyykkö. Även Katri har skaffat ett litet nytillskott, "Tindra" som kommer från kennel Sun Master.  Här hjälper hon till med disken!

Tindra 8 v.

Chrille har varit i Lillholmsjö och tävlat på SPHK´S NN Klubbmästerskap den 12-13/1. Det var en välarrangerad tävling med över 100 startande ekipage! Chrille startade i 4-spanns klassen med Gaston, Amalthea, Mimas och Bianca. De slutade på en 2:a plats. Tack Jocke Pettersson för handling och grattis till din 1:a plats i 2-spanns klassen!!

Målgången i Lillholmsjö med Gaston och Bianca i led.

Foto: Josefin Andersson

 

Nyheter 2007-->>

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com

e