english
 
om oss
nyheter
våra hundar
valpar
valpkullar
galleri
i vårt minne
länkar
kontakt

gästbok

Valparna är födda!!

om oss

Vi som har Cassamira's kennel är Camilla Dehlin-Johansson och Katri Nyholm. Camilla bor tillsammans med Christer i Bålsta som ligger mellan Stockholm och Enköping och Katri bor i Tärnsjö i Heby kommun.

Samojeder har funnits i våra liv sedan -88 resp -93. Sedan 2005 finns det nu även siberian huskies hemma hos Camilla.

Vår målsättning är att bevara samojedens ursprungliga egenskaper och arbeta för att rasen ska fortsätta att vara en frisk och aktiv ras.

Chiyo på träningsrunda

Lite mer om Katri:

1988 skaffade jag mig min första samojed, det var en tik från Explorer´s Kennel med namnet Explorer´s Light My Fire ”Gischa”. Hon var mitt ”allt”, men tyvärr fick hon somna in efter sjukdom endast 9 år gammal. Efter Gischa tog det mig två år innan jag skaffade mig min nästa samojed och denna gång en hanne från Plogen´s Kennel med namnet Plogen´s Fabulous Fazer ”Amadeus” . Under åren så har det funnits flera samojeder i mitt liv men de som bor hos mig nu är ”Amadeus” dotter Plogen´s Happie Haughti ”Happie” och dotterdotter Cassamira´s Heavenly Himla ”Himla”. Vi har tränat lydnad, agility, kantarellsök mm och under senare år blir det även en och annan slädtur. Sedan 2010 finns det även amerikansk cocker spaniel hemma hos mig.

Lite mer om Camilla:

Vår första samojed köpte vi 1993, Great Shivoj Jaroff ”Chiro”. Han var en omplacering som Elga Carlsson på kennel Great fött upp. Han blev en mycket kär kamrat och visade sig bli en duktig draghund. Ett år senare skaffade vi oss en valp från Plogen´s kennel, Plogen´s A´Gio-Kashmir ”Micha”. Med dessa hundar upplevde vi mycket glädje, både i dragspåret och ”till vardags”. År 1998 fick vi en avkomma efter ”Chiro”, Sun Master´s Man On The Moon ”Cosmos” och strax efter köpte vi även hans syster ”Casey”. Med dessa hundar väcktes vårt stora intresse för slädhundskörning och med tiden har det blivit många fler samojeder och 2006 tog vi vår första samojedkull.
De senaste åren har vi även skaffat oss några siberian huskies.

 

               

  ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭ ٭

 

Kennel Cassamira's
Katri Nyholm, e-mail:
cassamiras_katri@msn.com
Camilla Dehlin-Johansson, e-mail:
cassamiras_camilla@msn.com